COSTRADA DE QUEIXO DO CEBREIRO
Ingredientes para 4 persoas:
200 g. de fariña
100 g. de manteiga
100 g. de queixo do Cebreiro
2 ovos
1 copa de viño branco seco
unha presada de queixo relado
aceite
Preparación:
Fórmase un montonciño de fariña sobre a táboa, engádeselle a manteiga derretida, un chisco de sal e unhas culleradas de aceite. Amásanse ben todos os ingredientes durante uns dez minutos. Déixase repousar a masa nun recipiente tapado durante unha hora. Namentres bátense os dous ovos noutro recipiente, engádense dúas culleradas do queixo relado e un pouco de sal e dilúese a mestura co viño branco. Esténdese a masa co rodete e fórrase con ela o molde de 25 cm. de diámetro, untado de manteiga. Ponse enriba o queixo cortado en cadradiños e cóbrese cos ovos. Métese ó forno durante case corenta minutos. Déixase arrefriar ben a costrada.
COSTRADA DE QUEIXO DO CEBREIRO
domingo, 20 de septiembre de 2009 | Publicado por Encarna Lago en 10:15
Etiquetas: RECETAS EN GALEGO
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
0 comentarios:
Publicar un comentario